In beeld

Venezolaanse beelden in Nicaragua

Honderdduizenden Nicaraguanen gingen woensdag de straat op om te demonstreren tegen president Ortega. Die heeft al ruim een maand te maken met grote volkswoede, nadat hij een omstreden verhoging van de pensioenpremie doorvoerde. Tot nu hebben de onlusten al zo’n tachtig doden geëist. Woensdag kwamen daar nieuwe slachtoffers bij.

Een demonstrant met een masker bij een betoging op woensdag tegen de regering van president Daniel Ortega, in de Nicaraguaanse hoofdstad Managua.
Foto Oswaldo Rivas/Reuters
Honderdduizenden Nicaraguanen gingen woensdag de straat op. Opnieuw kwam het tot een confrontatie tussen betogers en ordetroepen.
Foto Alfredo Zuniga/AP
Demonstranten met portretten van dodelijke slachtoffers die de afgelopen maand zijn gevallen. De protesten hebben tot nu toe circa tachtig levens geëist.
Foto Alfredo Zuniga/AP
Een moeder huilt om haar zoon, die bij de protesten is omgekomen. Woensdag was het moederdag in Nicaragua. Daarom liepen moeders van dodelijke slachtoffers voorop in een protestmars tegen Ortega.
Alfredo Zuniga/AP
Een betoger schiet een projectiel af met een zelfgemaakt lanceerbuis.
Foto Esteban Felix/AP
Onduidelijk is wat de demonstranten afschieten uit hun geïmproviseerde mortieren.
Foto Oswaldo Rivas/Reuters
Een gewonde man, die is neergeschoten, wordt naar het ziekenhuis gebracht. Onder de anti-regeringsbetogers viel woensdag ten minste één dode.
Foto Esteban Felix/AP
Artsen verzorgen een gewonde betoger.
Foto Oswaldo Rivas/Reuters
Een dode demonstrant ligt op een brancard. Hij is door zijn hoofd geschoten. Volgens de oppositie werd een protestmars beschoten door aanhangers van de regering.
Foto Esteban Felix/AP
Betogers staken woensdag het pand van een regeringsgezind radiostation in brand.
Foto Oswaldo Rivas/Reuters
De onlusten in Nicaragua begonnen vorige maand. President Ortega kondigde toen per decreet een verhoging van de pensioenpremies aan. Dat leidde tot grote woede in het straatarme land.
Foto Oswaldo Rivas/Reuters
Demonstranten zoeken dekking voor overvliegende kogels.
Foto Oswaldo Rivas/Reuters
Nadat felle protesten waren uitgebroken, draaide president Ortega zijn omstreden hervorming eind vorige maand terug.
Foto Oswaldo Rivas/Reuters
Een aanhanger van Ortega's Sandinistische partij. Die ontstond als revolutionaire beweging en kwam eind jaren zeventig voor het eerst aan de macht.
Foto Inti Ocon/AFP
Aanhangers van de regering-Ortega gingen ook de straat op in Managua.
Foto Bienvenido Velasco Blanco/EPA