Thuiskok

Gepofte bietensalade

Deze salade bereidt u thuis voor en daarna mixt u hem op de plek van bestemming. Gooi dus niet een heel flesje olijfolie eroverheen, maar gebruik het naar smaak. Op de foto in het boek zijn duidelijk granaatappelpitten te zien in de salade, maar die komen nergens terug in het recept.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Wikkel de bietjes (in de schil) met het komijnzaad in aluminiumfolie. Pof 1-2 uur in de oven tot ze zacht zijn.

Snijd de aubergines in plakken van 1 cm dik en bestrooi ze met fijn zout. Verwarm je grillpan/plaat of een elektrische grill. Bestrijk de plakken aubergine aan weerszijden dun met olie en grill ze aan beide kanten. Bestrooi royaal met fleur de sel en versgemalen peper. Pel de bietjes als ze gaar zijn. Snijd de bietjes in stukken en bewaar ze tot gebruik in een aflsuitbare bak of pot. Neem de plakjes gegrilde aubergine mee in een afsluitbaar bakje. Neem de chioggia-biet in z’n geheel mee. Neem de gewassen spinazie mee in een zak of bak. Neem de feta mee in een afsluitbaar bakje. Pluk ergens bramen of neem je gekochte bramen voorzichtig mee in een stevig afsluitbaar bakje. Stel je salade ter plekke samen.