Oranje speelt gelijk tegen Slowakije in oefenduel

Het werd 1-1 in de Slowaakse stad Trnava. Ook Slowakije plaatste zich niet voor het WK deze zomer.

Nederland speelde donderdagavond een oefenduel tegen Slowakije.
Nederland speelde donderdagavond een oefenduel tegen Slowakije. Foto Koen van Weel/ANP

Het Nederlands elftal heeft donderdagavond gelijkgespeeld tegen Slowakije in een oefenduel in de Slowaakse stad Trnava. Het werd 1-1.

Twitter avatar OnsOranje OnsOranje Afgelopen: 1-1. Een hele matige eerste helft en een betere tweede helft. Als we daarin iets secuurder waren geweest hadden we kunnen winnen. #SLWNED https://t.co/uJctNPkaEt

Slowakije kwam al binnen tien minuten op voorsprong door een snelle goal van Adam Nemec. Na rust werd Oranje aanvallender. In de 59ste minuut maakte Quincy Promes de gelijkmaker. Hij werd vervolgens in de laatste tien minuten gewisseld voor Wout Weghorst.

Oranje werd op het WK in 2014 verrassend derde: Alles ging precies zoals Louis van Gaal voorspelde

Ook Slowakije heeft zich niet geplaatst voor het wereldkampioenschap in Rusland dat op 14 juni begint. Aanvoerder Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum stonden niet in de basis. Ze kregen rust omdat ze afgelopen zaterdag nog de finale van de Champions League speelden voor Liverpool.