Omkoping

Justitie eist tot bijna vijf jaar cel tegen verdachten Vestia-proces

Justitie heeft in het Vestia-strafproces vier jaar onvoorwaardelijke celstraf geëist tegen oud-kasbeheerder Marcel de V. van de woningcorporatie. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste vier jaar en negen maanden onvoorwaardelijke celstraf tegen tussenpersoon Arjan G. van FIFA Finance. Volgens justitie is er „wettig en overtuigend” bewijs dat Marcel de V. en Arjan G. zich schuldig hebben gemaakt aan omkoping. Als tussenpersoon verdiende Arjan G. in enkele jaren tot 2010 in totaal 20 miljoen euro aan commissie op derivatencontracten. Hij gaf daarvan heimelijk de helft aan Marcel de V., die zijn relatie met Arjan G. en FIFA Finance en de doorbetalingen verzweeg voor Vestia. (NRC)

Waarom Arjan G. een hogere eis kreeg pagina E3