Eén dode na neerstorten sportvliegtuig bij Breda

Vorige week stortte ook al een sportvliegtuig neer bij Gouda. Toen kwamen twee mensen om het leven.

Beeld van het neergestorte vliegtuig.
Beeld van het neergestorte vliegtuig. Foto ANP

Voor de tweede keer in korte tijd is er een dode gevallen als gevolg van het neerstorten van een sportvliegtuig. Ditmaal gebeurde dat nabij vliegveld Breda International Airport. Vorige week kwamen twee mensen om het leven nadat een sportvliegtuig crashte in de buurt van Gouda.

Het toestel is na de crash in brand gevlogen, zo meldt de politie. Behalve de omgekomen piloot, een man van 62 jaar, zou er niemand in het vliegtuig hebben gezeten. Het is nog niet bekend waardoor het toestel is neergestort, mogelijk speelde het slechte weer een rol.

Twitter avatar VRMWB Veiligheidsregio MWB #sportvliegtuigje nabij Airport Breda #Bosschenhoofd @halderberge neergestort en in brand.
Twitter avatar JosVerkuijlen Jos Verkuijlen Bij Seppe is een vliegtuigje langs de a58 https://t.co/iRt433rWVh

De A58 richting Roosendaal is afgesloten zodat hulpdiensten de plek van het ongeluk gemakkelijk kunnen bereiken. Verkeer vanuit Breda wordt omgeleid vanaf knooppunt Princeville. Automobilisten wordt geadviseerd vanaf daar de A16 te gebruiken.