Voetbal

Oefenduel als laatste kans voor Duitse keeper Neuer

Voor Manuel Neuer wordt de oefeninterland van Duitsland tegen Oostenrijk van groot belang. Het is de bedoeling dat de keeper van Bayern München zaterdag in Klagenfurt de hele wedstrijd onder de lat staat. Op basis daarvan beslist de Duitse bondscoach Joachim Löw of Neuer meegaat naar het WK in Rusland, dat over twee weken begint. Löw moet uiterlijk maandag zijn definitieve lijst van 23 spelers inleveren bij de FIFA. Neuer stond bijna dit hele seizoen aan de kant vanwege een breukje in zijn voet. Hij liep vorig jaar in acht maanden tijd drie keer dezelfde blessure op. De wereldkampioen van 2014 speelde in september zijn laatste officiële wedstrijd. Neuer keepte maandag een half uur in een oefenwedstrijd van ‘Die Mannschaft’ tegen Duitsland onder 20 jaar (7-1). Woensdag staat Neuer opnieuw dertig minuten in het doel in een soortgelijke wedstrijd. „Hij heeft na zijn lange blessure deze wedstrijden nodig om honderd procent fit te worden”, zei keeperstrainer Andreas Köpke. „Hij moet weer vertrouwen in zijn voet krijgen. Zaterdag tegen Oostenrijk wordt een belangrijke test. Op basis daarvan beslissen we of hij meegaat naar het WK.” (ANP)