Voetbal

Nederlands elftal zonder topscorer Miedema in komende twee kwalificatieduels voor WK

De Nederlandse voetbalsters kunnen de komende twee kwalificatieduels voor het WK 2019 niet beschikken over Vivianne Miedema. De spits, topscorer van Oranje tijdens het gewonnen EK in 2017, is niet fit. „In januari, maart en april had Vivianne steeds blessures en was ze niet volledig inzetbaar. We hebben gezamenlijk besloten dat ze nu rust moet nemen en op vakantie moet gaan”, aldus bondscoach Sarina Wiegman. De bondcoach kan wel beschikken over middenvelder Tessel Middag van Manchester City, die terugkeert van een kruisbandblessure. Nederland speelt 8 juni uit bij Noord-Ierland, vier dagen later thuis tegen Slowakije, in een uitverkocht Abe Lenstra-stadion (24.000). Oranje is momenteel koploper met dertien punten uit vijf wedstrijden. Groepswinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor het WK in Frankrijk. De vier beste nummers twee spelen play-offs. (ANP)