Voetbal

Fysiotherapeut Poldervaart nieuwe trainer van Excelsior

Adrie Poldervaart is de nieuwe hoofdtrainer van Excelsior. Hij is bij de Rotterdamse eredivisionist de opvolger van Mitchell van der Gaag. De 47-jarige Poldervaart is sinds 1993 werkzaam bij Excelsior als fysiotherapeut, maar haalde onlangs zijn hoogste trainersdiploma. Hij heeft twintig jaar ervaring als trainer in het amateurvoetbal en was sinds de zomer van 2015 werkzaam bij tweededivisionist BVV Barendrecht. Poldervaart geeft op de website van Excelsior aan dat het hoofdtrainerschap bij een eredivisieclub voor hem „een kans uit duizenden” is, waar hij nog wel even over moest nadenken. „Ik heb twee praktijken die ik moet opgeven. En je weet dat je hierna niet meer [bij Excelsior] terug kunt keren als fysiotherapeut.” Poldervaart, die een contract heeft getekend voor twee seizoenen, vindt het niet vreemd dat hij nu een andere rol krijgt. „Ik ga mezelf ook niet anders gedragen. Ik blijf gewoon dezelfde Adrie Poldervaart.” Technisch directeur Ferry de Haan heeft er alle vertrouwen in. „Adrie is innovatief, werkt hard, is vooruitstrevend en heeft bewezen dat hij met beperkte middelen kan werken.” (NRC)