Thuiskok

Kippenboutjes

In het boek Food en Route staat niet altijd aangegeven voor hoeveel personen de recepten zijn. Als u 1 kg kippenpootjes neemt, zijn dat ongeveer zeven stuks. Vleugeltjes uiteraard meer, al vind ik daar zelf weinig aan, want op het moment dat je iets begint te proeven, is het vleugeltje al weer op. U kunt de marinade pureren zoals in het recept, maar de pepertjes en koriander ook apart hakken en dan met de rest vermengen. En hoe langer u de kip laat marineren, hoe beter de marinade intrekt, dus laat het gerust langer dan een uur liggen.

Pureer de ingrediënten voor de marinade met de staafmixer of in de keukenmachine. Giet de marinade over de kippenboutjes, schep goed om en laat minstens 1 uur marineren op een koele plek. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de kipstukjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 40-50 minuten mooi bruin & gaar. Laat ze eerst afkoelen, schep ze in een afsluitbare bak en bewaar tot vertrek in de koelkast. Neem op een warme dag mee in een koeltasje.