Tbs

President gerechtshof verwerpt kritiek vader Anne Faber

De rechter die Michael P., verdachte van de moord op Anne Faber, in 2012 veroordeelde, heeft juist gehandeld. Dat zegt Fred van der Winkel, president van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden woensdag in de Volkskrant. Hij reageert op beschuldigingen van de vader van Anne Faber, die vorige week in een open brief schreef dat inzake Michael P. de rechtsgang heeft gefaald. P. werd eerder veroordeeld voor verkrachting van twee minderjarige meisjes. Volgens Wim Faber had het hof in deze zaak kritischer moeten zijn. Hij noemde het „zeer opmerkelijk” dat P. in hoger beroep vijf jaar cel minder kreeg, terwijl uit onderzoek bleek dat de kans op herhaling hoog was. Ook zou rechter Rinus Otte bevooroordeeld zijn over tbs. Hij had publiekelijk zijn twijfel uitgesproken over de effectiviteit ervan als strafmaatregel. (NRC)