Saint Denis

Parijs begint met ontruiming grootste migrantenkamp

De politie is in Parijs begonnen met de ontruiming van het grootste kampement van migranten in de regio. Circa 1.700 mensen moeten de nederzetting bij de Porte de la Villette verlaten. Ze worden naar een twintigtal tijdelijke opvangplaatsen in de regio Parijs gebracht, waar naar hun herkomst en status zal worden gekeken. De gemeente Parijs heeft eerder deze maand aangedrongen op de ontruiming van de nederzetting langs het kanaal van Saint Denis bij de Porte de la Villette omdat er „catastrofale hygiënische toestanden heersen”. In Parijs duiken veel kampementen van illegalen op. Ze worden na verloop van tijd ontruimd. In drie jaar tijd heeft de politie al 35 keer een kampement van migranten ontmanteld, maar er ontstaan steeds weer nieuwe. (ANP)