Politie schiet man neer in Groningen

De man had een mes bij zich en “was niet benaderbaar”, aldus de politie. Hij is aangehouden en naar het ziekenhuis gebracht.

Archiefbeeld. In Groningen heeft de politie in de nacht van dinsdag op woensdag een uitgeprocedeerde asielzoeker neergeschoten. De man is aangehouden en naar het ziekenhuis gebracht.
Archiefbeeld. In Groningen heeft de politie in de nacht van dinsdag op woensdag een uitgeprocedeerde asielzoeker neergeschoten. De man is aangehouden en naar het ziekenhuis gebracht. Foto Evert Elzinga/ANP

De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag in Groningen een 46-jarige Irakees neergeschoten. De man is aangehouden en naar het ziekenhuis gebracht, laat de politie via Twitter weten. De politie laat in een reactie weten dat de man een uitgeprocedeerde asielzoeker is.

Het incident speelde zich af rond 01.00 uur in de Helsinkistraat in Groningen in de buurt van een bed-bad-broodopvang. De man had een mes bij zich en “was niet benaderbaar”, aldus de politie. Nadat hij niet reageerde op een waarschuwingsschot, heeft de politie hem in zijn been geschoten. De verdachte is buiten levensgevaar. De politie doet verder onderzoek.