Gazastrook

Zwaarste Palestijnse aanval op Israël sinds 2014, Israël slaat terug

Palestijnse strijders hebben dinsdag hun zwaarste aanval op Israël sinds de Gazaoorlog in 2014 uitgevoerd. Daarbij hebben drie Israëlische soldaten lichte verwondingen opgelopen. Israëlische vliegtuigen voerden daarop aanvallen uit op dertig doelen van gewapende groepen in de Gazastrook. Volgens het leger was dat ook zijn „grootste vergeldingsactie” sinds het conflict van vier jaar geleden. Er zijn vooralsnog geen berichten over Palestijnse slachtoffers. Vanuit de Gazastrook werden er dinsdag meer dan vijftig mortiergranaten en raketten afgevuurd, waardoor het luchtalarm in het zuiden van Israël afging. Het Israëlische luchtafweersysteem kon er een aantal tegenhouden, andere projectielen landden in veelal verlaten gebied. Eén zou in de tuin van een crèche zijn beland. (NRC)