Derivaten

Portaal en De Woonplaats claimen 7,5 ton in strafproces rond Vestia

Woningcorporaties Portaal in Utrecht en De Woonplaats in Enschede eisen samen in totaal 7,5 ton van verschillende verdachten in het strafproces rond Vestia. Dat heeft hun gezamenlijke advocaat Philine America dinsdag in de rechtbank bekendgemaakt. De 7,5 ton staat gelijk aan de doorbetalingen die hun voormalige financieel adviseur Jan-Hein G. van Arjan G. en Leroy van D. van FIFA Finance hebben gekregen. Justitie ziet deze doorbetalingen als steekpenningen, waardoor FIFA commissie kon verdienen op derivatencontracten en leningen voor de twee corporaties. Advocaat America zegt dat de banken het geld dat naar Jan-Hein G. ging, verrekenden in de kosten voor de corporaties.

Rechtbankverslag verhoor Leroy van D. pagina E5