Willem Holleeder: Astrid wilde mij laten liquideren

Tijdens de zitting ontstond een verhitte discussie tussen Astrid en haar broer Willem Holleeder.

Een geblindeerde auto komt aan bij de rechtbank waar de voortzetting van de strafzaak tegen Willem Holleeder plaatsvindt. Zus Astrid Holleeder moet getuigen tegen haar broer.
Een geblindeerde auto komt aan bij de rechtbank waar de voortzetting van de strafzaak tegen Willem Holleeder plaatsvindt. Zus Astrid Holleeder moet getuigen tegen haar broer. Foto Koen van Weel/ANP

Willem Holleeder stelt dat zijn zus Astrid heeft geprobeerd om hem te laten liquideren. Dat gebeurde tijdens een zeer verhitte woordenwisseling tussen de twee tijdens een verhoor van Astrid Holleeder in de rechtbank dinsdag.

Astrid ontkende dat ze haar broer door iemand anders heeft willen laten vermoorden. “Ik zou het zelf gedaan hebben. Had ik het maar gedaan, dat zeg ik nu eerlijk.”

De aanleiding is een opname van een gesprek dat Astrid Holleeder heeft met Willem waarin hij zegt: Sonja wilde Cor ook dood. Volgens Astrid Holleeder blijkt daaruit dat Willem Holleeder achter de moord op Cor van Hout zit.

Deal met justitie

Willem Holleeder was boos op die opname omdat hij hoorde over een deal die Sonja Holleeder had gesloten met het Openbaar Ministerie. Daarbij heeft Sonja vervolging afgekocht voor het witwassen van de erfenis van haar geliquideerde partner Cor van Hout. Willem vreesde indertijd dat Sonja daarbij ook belastend zou hebben verklaard over Willem.

“Het is gek dat justitie zo’n deal sluit terwijl ze al jaren onderzoek doen naar het Heinekengeld”, aldus een zeer geërgerde Willem Holleeder “Astrid is gemener dan de zee diep is.”

Astrid Holleeder reageerde met de woorden: “ik vind het heel erg voor je Willem. Maar je spoort gewoon niet.”