Immigratie

‘Miljardair Roman Abramovitsj wordt Israëlisch staatsburger’

De Russische miljardair Roman Abramovitsj, de eigenaar van de Britse voetbalclub Chelsea die geen visum meer heeft om het Verenigd Koninkrijk in te reizen, heeft maandag het Israëlische staatsburgerschap aangenomen en zal verhuizen naar Tel Aviv, waar hij een huis heeft gekocht. Dat meldt de Israëlische nieuwssite Ynetnews. Abramovitsj gold als een van de rijkste mensen in het Verenigd Koninkrijk sinds hij in 2003 Chelsea overnam. Volgens Ynetnews vloog Abramovitsj, die Joods is, op maandag naar Tel Aviv en nam hij documenten in ontvangst die zijn status als Israëlisch staatsburger bevestigen. Een woordvoerder van het Israëlische ministerie van Alia en Integratie weigerde dit bericht te bevestigen. Israël verleent staatsburgerschap aan elke Jood die zich in het land wil vestigen. (Reuters)