Tweede vermiste duiker gevonden in Zeeland

Het tweetal ging zaterdagmiddag duiken in het Grevelingenmeer, maar kwam niet meer boven water.

Pier in het Grevelingenmeer bij Scharendijke, waar afgelopen weekend twee duikers zijn omgekomen.
Pier in het Grevelingenmeer bij Scharendijke, waar afgelopen weekend twee duikers zijn omgekomen. Foto Carolien Coenen/Flickr

De tweede sportduiker die afgelopen weekend vermist geraakt was in Zeeland, is maandagmiddag teruggevonden in een duikwrak. Zijn identiteit is nog niet vastgesteld, meldt de politie. Duikers van de marine zijn overgegaan tot berging.

Het tweetal ging zaterdagmiddag duiken bij Scharendijke in het Grevelingenmeer, maar kwam vervolgens niet meer boven water. Er werd zaterdagavond en zondag zonder succes gezocht door de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij en de brandweer, waarna de marine werd ingeschakeld om op grotere diepte te zoeken, in een scheepswrak.

Zondagavond werd de eerste duiker al teruggevonden in het wrak. De politie doet op verzoek van de nabestaanden geen uitspraken over zijn identiteit. Een van de twee mannen was een ervaren duikinstructeur. Onderzoek naar de toedracht van het incident is nog bezig.

Twitter avatar PolitieLE Landelijke Eenheid De duikers van de @kon_marine troffen zojuist het lichaam van de tweede vermiste duiker bij #Scharendijke in het duikwrak aan en gaan over tot berging. Identiteit is nog niet vastgesteld. Onderzoek naar toedracht gaat door; zoektocht stopt. @PolitieLTOZ

Le Serpent

Hoewel dodelijke ongevallen niet ongebruikelijk zijn bij sportduiken, gebeurt het niet vaak dat twee duikers tegelijkertijd omkomen. Waarschijnlijk werden de twee duikers teruggevonden in het wrak van Le Serpent, een in Frankrijk gebouwd schip dat op ongeveer 25 meter diepte ligt. Het wrak is speciaal aangepast zodat het veilig is voor sportduikers.

Lees meer over het incident: Een van de twee vermiste duikers Grevelingenmeer gevonden

Het Grevelingenmeer is een populair duikgebied waar jaarlijks 800.000 tot een miljoen duiken gedaan worden.