Sociale media na de blessure van Salah: wéér Ramos, die ‘smerige schurk’

De beelden van zijn aftocht in Kiev deden een langdurig herstel vermoeden, maar de day after was er toch hoop. Hoop voor Egypte én voor misschien wel iedereen die uitkijkt naar het WK voetbal. Want WK’s hebben spelers als hij nodig: Mohamed Salah.

De aanvaller van Liverpool verliet zaterdag in tranen de finale van de Champions League, nadat hij na een halfuur ten val was gekomen na een duel met Sergio Ramos van Real Madrid. Opzet? Op sociale media was de conclusie snel getrokken. Wéér Ramos, de „smerige schurk” en nietsontziende krijger die alles doet voor de zege. De Egyptische krant Al Masry al Youm schreef hoe „Egyptenaren huilden toen de slager Ramos Salah’s schouder ontwrichtte”. Maar de pijnlijke verstrengeling leek ook pech, al zei de Spaanse verdediger na de 3-1 zege van Real dat het „was gelukt” om een van Liverpools belangrijke krachten uit te schakelen. „In het voetbal zijn er naast de meest prachtige ook de meest bittere tijden”, twitterde Ramos een dag later. „Boven alles zijn we collega’s. Een spoedig herstel, Mo Salah.”

Salah geldt als de nieuwe ster van het Afrikaanse continent. Als vroom moslim zou de topscorer van de Premier League bovendien voor meer begrip zorgen in tijden van beperkte tolerantie. Door die status was de schok van zijn blessure des te groter. Inmiddels lijkt de schade mee te vallen: geen schouderbreuk, maar verrekte banden. De Egyptische voetbalbond verwacht dat Salah op tijd fit is om mee te doen aan Egyptes eerste WK sinds 1990. Ook de speler meldde zich: „Ik heb er vertrouwen in dat ik in Rusland kan zijn om jullie allemaal trots te maken.”

Zidane kietelt sterren pagina S4