Na sterk begin Haase toch onderuit tegen Goffin

Eerder zondag was Arantxa Rus kansloos tegen Sloane Stephens, de Amerikaanse nummer tien van de wereld.

Robin Haase in actie zondag tijdens de eerste ronde van Rolland Garros.
Robin Haase in actie zondag tijdens de eerste ronde van Rolland Garros. Foto EPA/Ian Langsdon

Robin Haase is in de eerste ronde van Roland Garros uitgeschakeld door Belg David Goffin. Hoewel Haase op een voorsprong kwam van 2-0 in sets, wist Goffin terug te komen: 6-4 6-4 4-6 1-6 0-6.

Na een sterk begin leek de Hagenaar steeds meer tegen zichzelf te gaan spelen. Hij mokte over de toeschouwers en de scheidsrechter. In de derde set spande het erom. Toen hij die verloor, leek Haase gebroken. De achterstand kon hij niet meer inhalen. Het was Haases vijfde nederlaag tegen de Belg in zes wedstrijden. De enige overwinning op hem behaalde Haase vorig jaar in Gstaad op het gravel.

Ostapenko en Rus

Bij de vrouwen is zondagavond onverwacht titelverdedigster Jelena Ostapenko uit het toernooi gespeeld door de Oekraïense Katerina Kozlova. De Letse verloor met 7-5 en 6-3 van Kozlova. Volgens AP is Ostapenko de zesde vrouwelijke titelverdediger die er in de eerste ronde uit gaat.

Eerder zondag werd ook Arantxa Rus uitgeschakeld in de eerste ronde van het grandslamtoernooi. De 27-jarige tennisster uit Monster was kansloos tegen Sloane Stephens, de Amerikaanse nummer tien van de wereld: 2-6 0-6.

Dát Rus mocht starten in het hoofdtoernooi, was een kleine bonus voor haar. Ze verloor in de laatste kwalificatieronde maar mocht als lucky loser alsnog afreizen naar Roland Garros. Tegen Stephens, de vorige winnaar van de US Open, won Rus in de eerste set nog twee games, maar daarna had ze weinig meer in te brengen.

Na Rus’ en Haases uitschakeling zijn nog twee Nederlanders actief op Roland Garros: Kiki Bertens en Richèl Hogenkamp. Hogenkamp speelt maandag tegen de Russische Maria Sjarapova. Bertens treft dinsdag de Wit-Russische Arina Sabalenka. Haase speelt zondag tegen David Goffin uit België.

De sterkste Nederlandse deelnemer op Roland Garros is Kiki Bertens. Lees hier meer over haar kansen op het toernooi: De giftige spin van Kiki Bertens