Mensen onwel tijdens marathon Leiden

Vanwege het warme weer werden meerdere deelnemers onwel. Vier mensen moesten worden overgebracht naar het ziekenhuis.

Meerdere mensen zijn onwel geworden tijdens de marathon in Leiden. Het is nog niet duidelijk om hoeveel mensen het gaat. Vier personen moesten naar het ziekenhuis.
Meerdere mensen zijn onwel geworden tijdens de marathon in Leiden. Het is nog niet duidelijk om hoeveel mensen het gaat. Vier personen moesten naar het ziekenhuis. Foto As Media/ANP

Tijdens de marathon in Leiden zijn zondag meerdere deelnemers onwel geworden vanwege het warme weer. Vier mensen moesten worden overgebracht naar het ziekenhuis, meldt de brandweer. De organisatie van de marathon stelde de start van de 10 kilometer uit tot 15.00 uur.

Volgens de brandweer kon de opvanglocatie in de stad het aantal lopers niet aan en daarom moesten er ambulances uit andere regio’s worden ingeschakeld. Er hoefde niemand gereanimeerd te worden, benadrukt de organisatie van de marathon op Twitter.

Twitter avatar polLeidenZuid Politie Leiden Zuid Grip 1 bij de marathon Leiden. Ivm hulpverlening aan meerdere onwel geworden personen zijn meerdere ambulances onderweg naar Leiden. GEEF HEN RUIMTE. Ook de @Traumaheli_NL staat inmiddels in Leiden

Vanwege het warme weer waarschuwde de organisatie vooraf genoeg water te drinken. “Loop met een petje en doe rustig aan!” schreef de organisatie op Twitter.