Podcast

NRC Haagse Zaken #33: Politieke sprookjes en gemeenteraadsels

Sinds de verkiezingen in maart werken gemeenten hard aan de samenstelling van hun colleges. Dit resulteert in droomscenario’s, pragmatische compromissen en onmogelijke vraagstukken. Barbara Rijlaarsdam, Pim van den Dool en Clara van de Wiel geven een update over de stand van zaken.

Om zicht te krijgen op alle 335 lokale onderhandelingen, hebben meer dan honderd NRC-journalisten - van boekenredacteuren tot sportredacteuren - drie gemeenten geadopteerd, die ze regelmatig bellen voor een update. Wie praat met wie? Is er al een akkoord? En wat zijn de laatste ontwikkelingen? In deze aflevering van Haagse Zaken geven we een overzicht.

Luister ook naar de vorige aflevering van Haagse Zaken: Partijkartel, baantjescarrousel, bestaat dat wel?.

Productie Mirjam van Zuidam.