Wielrennen

Spanning in Giro d’Italia is terug na tijdwinst Dumoulin op Yates

De spanning in de top van het klassement van de Ronde van Italië is terug na een aanval van Tom Dumoulin in de achttiende etappe (198 kilometer). In de laatste twee kilometer bergop naar Prato Nevoso reed de Nederlander, die tweede staat, weg bij de Britse klassementsleider Simon Yates en won in totaal 28 seconden. De voorsprong van Yates, die voor het eerst deze Giro moest passen, is daarmee geslonken tot 28 seconden. De rit werd gewonnen door de Duitser Maximilian Schachmann. Door de tijdwinst van Dumoulin ligt de strijd in de Giro weer open. Er volgen nog twee zware bergetappes en zondag is de slotrit in Rome. „De komende dagen gaan oorlog worden”, zei Dumoulin. (NRC)

Voor het eerst lijdt de leider pagina E10