Vakbonden

Nieuwe acties aangekondigd van rijksambtenaren om meer loon

De acties van de rijksambtenaren worden uitgebreid. Dat hebben de vakbonden donderdagavond aangekondigd. In mei en juni komen er werkonderbrekingen bij Belastingkantoren, de arbeidsinspectie, meerdere gevangenissen, het Centraal Bureau voor de Statistiek en de ministeries van Sociale Zaken en van VWS. De ambtenaren willen een loonsverhoging van 3,5 procent. Het kabinet vindt dat te veel, maar kwam nog niet met een tegenvoorstel. Afgelopen dinsdag waren er al acties bij de Belastingdienst in Arnhem. Enkele honderden medewerkers legden anderhalf uur het werk neer. „Het is een minachting van het eigen personeel dat er al een half jaar lang niets wordt geboden”, aldus Marco Ouwehand van FNV Overheid in een persbericht dat vier vakbonden donderdag verspreidden. (NRC)