Terreurverdachten

Suriname scherpt beveiliging aan na dreiging van terreurgroep IS

De Surinaamse regering heeft de veiligheid in het land aangescherpt nadat Islamitische Staat een oproep aan de regering op Facebook had geplaatst. In een video dreigden IS-strijders donderdag vijftig mensen dood te schieten wanneer de Surinaamse regering niet twee terreurverdachten zou vrijlaten. Dat schrijft de Surinaamse nieuwssite Starnieuws. De terreurgroep dreigt vijftig mensen te zullen doden op de Anton de Kom Universiteit, de gevangenis en op een middelbare school. De verdachten, twee Nederlandse broers, zitten sinds juli vorig jaar in voorarrest vanwege betrokkenheid bij het ronselen van IS-strijders in Suriname, Nederland en België. Dit werd begin april pas bekend. President Desi Bouterse heeft hierover spoedoverleg gehad met zijn regering. (NRC)