Rwanda steunt voetbalclub

Kamerleden storen zich aan sponsorcontract met Arsenal

Een sponsorovereenkomst tussen Rwanda en de Engelse voetbalclub Arsenal is verkeerd gevallen bij de regeringspartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie. Zij hebben donderdag minister Sigrid Kaag van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingsbeleid (D66) om opheldering gevraagd. Nederland geeft ontwikkelingsgeld aan Rwanda. Arsenal maakte woensdag bekend dat voor een periode van drie jaar de mouwen van de shirts worden uitgerust met de boodschap: Visit Rwanda. Deze sponsorovereenkomst kost 30 miljoen pond (ongeveer 34 miljoen euro). VVD-Kamerlid Bente Becker vraagt zich af of Rwanda zich wel de luxe kan permiteren zoveel geld uit te geven aan een voetbalclub terwijl het afhankelijk is van hulpgeld. „Wij moeten ook kritisch kijken hoe wij ons belastinggeld uitgeven.” (NRC)