Reparenco

Verpakkingsmaker Smurfit Kappa neemt papierfabriek Renkum over

Foto iStock

De Nederlandse papierproducent Reparenco komt in Ierse handen. Smurfit Kappa, een van de grootste verpakkingsfabrikanten ter wereld, koopt de fabriek in Renkum (Gelderland) voor 460 miljoen euro. Reparenco (315 werknemers, omzet 160 miljoen euro in 2016) is nu nog in handen van de investeerder H2. Reparenco houdt zich bezig met papierrecycling en -productie. De productietak maakt papier voor tijdschriften en folders (270.000 ton per jaar) en gerecycled golfkarton (405.000 ton). Aan dat laatste heeft Smurfit een tekort. De vraag groeit, deels door pakketten voor internetverkoop. Smurfit Kappa ontstond in 2005 toen het Nederlandse Kappa fuseerde met de Ierse Jefferson Smurfit Group. Dat bedrijf heette naar oprichter J. Smurfit. (NRC)