Grapperhaus

Tweede Kamer bezorgd over aanpak PTSS bij politie

De Tweede Kamer wil snel met minister Ferdinand Grapperhaus (Justitie en Veiligheid, CDA) in gesprek over posttraumatische stressstoornissen (PTSS) bij de politie. Een ruime meerderheid steunde deze week een aanvraag voor een debat. De Nederlandse Politiebond (NPB) uitte deze maand zijn zorgen over de wijze waarop de politie omgaat met PTSS. Politiemensen die erdoor worden getroffen, worden niet voldoende begeleid, schreef de vakbond in een zwartboek. Professor Berthold Gersons, die de politie al jaren adviseert, noemde de zorg voor politiemedewerkers met PTSS „ondermaats”. „Het wordt duidelijk dat het nog steeds niet goed georganiseerd is”, zei hij dinsdag tegen actualiteitenprogramma EenVandaag. Volgens Gersons slepen de procedures waarin politiemensen met PTSS belanden jaren voort. (ANP)