Mobiele telecom

Schending van patent Apple kost Samsung 539 miljoen dollar boete

Het Zuid-Koreaanse technologieconcern Samsung moet in totaal 539 miljoen dollar schadevergoeding betalen aan Apple vanwege het schenden van patentrecht bij smartphones. Dat heeft een jury bij een rechtbank in Californië bepaald. Met de schadevergoeding komt een einde aan een jarenlang slepende vete tussen Samsung en Apple over patenten. Apple klaagde Samsung in 2011 aan omdat de Zuid-Koreanen technologie en ontwerpkenmerken van de iPhone-fabrikant zouden hebben gebruikt bij hun eigen telefoons. Al eerder was bepaald dat Samsung bijna 400 miljoen dollar aan Apple moest betalen. Nu wordt dat bedrag verhoogd met nog eens 140 miljoen dollar. Het is niet duidelijk of Samsung in beroep gaat tegen het vonnis. Samsung vond zelf dat het slechts 28 miljoen dollar moest betalen aan Apple. (ANP)