Financiële sector

Nieuwe sanering Deutsche Bank leidt tot verlies van 7.000 banen

Deutsche Bank gaat zo’n 10 procent van haar personeel ontslaan. De grootste bank van Duitsland brengt het aantal werknemers terug van 97.000 tot „ruim onder” de 90.000. Dat maakte de bank donderdag bekend, nadat verschillende media eerder al over het voornemen hadden geschreven. De gevolgen zijn het grootst voor de medewerkers die te maken hebben met aandelenhandel. Hier moet een kwart van het personeel vrezen voor zijn positie. Deutsche Bank wil de jaarlijkse uitgaven in 2019 tot 22 miljard euro verlagen, 1 miljard minder dan vorig jaar. De ontslagronde kost de bank dit jaar zo’n 800 miljoen euro. Het gaat al een tijd niet goed met Deutsche Bank. Na drie jaar van rode cijfers en falende hervormingen verving de bank vorige maand topman John Cryan. (NRC)