In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).

Familie van een van de slachtoffers van een aanslag Bijbehara in India, wachten in het ziekenhuis. Bij deze aanslag, waarbij een onbekende man een handgranaat naar een legerkonvooi wierp en miste, raakten zeker tien voetgangers gewond. In de Indiase staat Jammu & Kashmir woedt sinds 1989 een gewapende opstand van moslimextremisten die strijden voor aansluiting bij Pakistan. Deze strijd heeft al aan meer dan 65.000 mensen het leven gekost.
Foto Tauseef Mustafa / AFP
Studenten van de religieuze school Ar-Raudhatul Hasanah Pesantren in Medan in Indonesië lezen de Koran tijdens de ramadan. Door het vasten leert men zich te bedwingen en kun je volgens de Islam eigenschappen aanleren als discipline, uithoudingsvermogen en zelfbeheersing en zorgt het er tevens voor dat mensen zich beter in de positie van armen kunnen inleven.
Foto Y.T. Haryono / REUTERS
Mensen uit Raqqa in Syrië, zwemmen in de Eufraat. De Eufraat is de belangrijkste rivier in het Midden-Oosten. De rivier, met een lengte van 2.735 kilometer, begint in Noordoost-Turkije en stroomt via Syrië naar Irak waar hij uitmondt in de Perzische Golf. Irak en Syrië zijn voor een groot deel van hun watervoorziening aangewezen op het water uit deze rivier en maken zich ernstig zorgen over het Turkse GAP-project waarbij d.m.v. stuwdammen delen van Turkije onder water worden gezet en de waterloop van de Eufraat zo goed als afgesloten zou kunnen worden.
Foto Aboud Hamam / REUTERS
Een vrouw in een buitenwijk van in Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh, naait vlaggen voor de Wereldkampioenschappen voetbal van 2018. Niemand in Bangladesh is werkelijk geïnteresseerd in Bengalese vlaggen omdat de meeste inwoners van Bangladesh fan zijn van Brazilië of Argentinië.
Foto Munir Zaman / AFP
Jesus Aguilar van de Milwaukee Brewers slaat een ‘two-run’ tegen de Arizona Diamondbacks. In tegenstelling tot de Arizona Diamondbacks, die het eenmaal lukte, hebben de Milwaukee Brewers nog nooit de World Series gewonnen. De World Series is de finale van de Major League tussen de kampioen van de American League en die van de National League. De winnaar wordt bepaald tijdens een serie van zeven wedstrijden, waarbij de eerste die vier overwinningen behaalt de World Series wint.
Foto Morry Gash / AP
Voorstanders van de afschaffing van het verbod op abortus trekken verkleed als ‘Handmaids’ uit de film ‘The Handmaid’s Tale’ door de straten van Dublin. Vrijdag gaan de Ieren naar de stembus om te oordelen of ze het verbod op abortus willen handhaven of schrappen. De abortuswetgeving in het katholieke Ierland is een van de strengste van de Europese Unie. Tot een paar jaar geleden was abortus helemaal niet toegestaan, ondanks een uitspraak in 1992 van het Ierse Hooggerechtshof dat abortus, als het leven van de vrouw gevaar loopt, geoorloofd is.
Foto Clodagh Kilcoyne / REUTERS
Inwoners van Karachi, de grootste stad van Pakistan en een van de grootste steden ter wereld, slapen op het trottoir om de hitte binnenshuis te ontlopen die ontstaat doordat de stroom, en daarmee ook de airconditioning, regelmatig uitvalt.
Foto Akhtar Soomro / REUTERS
Een meisje voor het tijdelijke huis dat zij met haar ouders bewoont in een Afghaans vluchtelingenkamp in een buitenwijk van Herat.
Foto Hoshang Hashimi / AFP
Een pasgeboren wilde oehoe wordt in de dierentuin van Arnhem gemeten, gewogen en geringd. De oehoe is een van de grootste uilen ter wereld. Een volwassen uil kan 75 centimeter groot worden met een spanwijdte van bijna 190 centimeter. Houtduiven, muizen, egels en kraaien vormen het voornaamste voedsel voor de oehoe, maar ook trage roofvogels, andere uilensoorten en jonge vossen worden gegeten. De maximale leeftijd van een oehoe is ongeveer 75 jaar.
Foto EPA
Portiers van de Londense nachtclub Annabel’s in bloemkostuum ter ere van de RHS Chelsea Flower Show die van 22 t/m 26 mei in Londen gehouden wordt. De nachtclub werd in 1963 door zakenman Mark Birley geopend nadat een van diens vrienden vond dat ze een plek nodig hadden om na een avond gokken nog ergens wat te kunnen drinken. Birley vernoemde de club naar zijn toenmalige vrouw Lady Annabel Vane-Tempest-Stewart. In 2007 werd de club voor ruim 90 mijoen pond verkocht aan zakenman en restauranteigenaar Richard Caring.
Foto Toby Melville / REUTERS
Schepen in de Golf van Thailand varen cirkels rond de Rainbow Warrior tijdens een protest tegen een kolengestookte energiecentrale nabij Songkhla in Zuid-Thailand. Greenpaece wil met deze actie aandacht vestigen op het belang van duurzame energie.
Foto Arnoud Vittet / EPA
Stoomwolken stijgen op aan de kust van Hawaï wanneer de lava uit de Kilauea vulkaan de Stille Oceaan bereikt. Doordat de lava in aanraking komt met het zeewater vindt er een chemische reactie plaats waardoor zoutzuurhoudende gaswolken ontstaan. Het zuur in de wolken is volgens deskundigen net zo bijtend als verdund accuzuur en veroorzaakt onder meer irritatie van de huid en longen. Ook bevatten de wolken flinterdunne glasdeeltjes die eveneens schadelijk zijn voor de longen.
Foto Mario Tama / AFP
Een groepje vluchtelingen tijdens hun aankomst in de haven van de Spaanse stad Málaga op het schip dat hen op de Middellandse Zee van hun rubberbootjes haalde.
Foto Jon Nazca / REUTERS
Mensen tijdens de eerste herdenking van de aanslag in Manchester op 22 mei 2017. Tijdens deze aanslag door een zelfmoordterrorist vielen 120 gewonden en kwamen 22 mensen om het leven. De aanslag vond plaats op het moment dat het concert dat de Amerikaanse zangeres Ariana Grande in de Manchester Arena gaf en dat door 21 duizend mensen bezocht werd, afgelopen was.
Foto Andrew Yates / REUTERS
Brandweermannen van de internationale luchthaven Toncontin bij Hondurese hoofdstad Tegucigalpa, bij het met blusschuim bedekte vliegtuig dat tijdens de landing van de startbaan raakte. Het vliegveld beschikt over één landingsbaan van iets meer dan twee duizend meter lengte, op ruim duizend meter boven zeeniveau en ligt te midden van bergen en behoort daardoor tot een van de gevaarlijkste vliegvelden ter wereld.
Foto Jorge Cabrera / REUTERS