Canada

Vijftien gewonden bij geïmproviseerde bomaanslag door twee mannen in restaurant vlakbij Toronto

Bij een bomaanslag in de Canadese provincieplaats Mississauga vlakbij Toronto zijn donderdagnacht vijftien gewonden gevallen. Drie van hen zijn in kritieke toestand in een ziekenhuis opgenomen. Volgens de politie zouden twee mannen in een Indiaas restaurant zijn binnengedrongen en een geïmproviseerde bom tot ontploffing hebben gebracht. Daarop zou het tweetal zijn gevlucht. Op beveiligingsbeelden is te zien hoe zij gekleed in zwarte vesten het restaurant binnengaan. Het is de tweede aanslag in korte tijd in Canada. Eind april reed een man met een busje in op voetgangers in Toronto. Daarbij vielen tien doden en vijftien gewonden. De bestuurder bleek een 25-jarige man die vrouwen wilde straffen omdat zij hem vaak hadden afgewezen. De man is aangeklaagd voor tienvoudige moord. (Reuters)