Advocaat Cohen:

‘Oekraïense president Porosjenko betaalde voor gesprek met Trump’

De advocaat van Donald Trump, Michael Cohen, ontving vorig jaar een betaling van zeker 400.000 dollar om een ontmoeting tussen de Amerikaanse president en zijn Oekraïense collega Petro Porosjenko te regelen. Porosjenko wilde het graag met Trump hebben over een gelekt document dat in 2016 door The New York Times werd gepubliceerd. Daarin staat te lezen dat Trumps voormalige campagnemanager Paul Manafort miljoenen ontving van pro-Russische belangengroepen. Manafort stapte na de publicatie op. De betaling aan Cohen zou nodig zijn geweest nadat het niet lukte via de Oekraïense ambassade een ontmoeting te regelen. Het gesprek tussen beiden vond plaats in juni 2017. Cohen ontkent dat de deal zou hebben plaatsgevonden. Ook Porosjenko ontkent het verhaal. (BBC/Reuters)