Voetbal

Emery naar Arsenal, Ancelotti naar Napoli

Unai Emery is de opvolger van Arsène Wenger als trainer van Arsenal. De Londense club bevestigde woensdag de komst van de Spanjaard die de afgelopen twee seizoenen bij Paris Saint-Germain werkzaam was. Wenger nam na 22 jaar – met drie landstitels en zeven FA Cups – afscheid van Arsenal, dat het seizoen afsloot als de nummer zes van de Premier League. De club mist daardoor deelname aan de Champions League. Emery was dit jaar succesvol met PSG, dat de landstitel en beide Franse bekertoernooien won. Eerder won de 46-jarige coach met Sevilla liefst drie keer de Europa League.

Carlo Ancelotti (58) wordt de nieuwe trainer van Napoli. Hij zette woensdag zijn handtekening onder een driejarig contract bij de club uit Napels, die eerder op de dag het vertrek bekendmaakte van trainer Maurizio Sarri. Onder zijn leiding verspeelde Napoli in de slotfase van de competitie de titel aan Juventus. (ANP)