@realDonaldTrump

Trump mag zijn volgers op Twitter niet langer blokkeren

President Trump mag mensen die hem op Twitter bekritiseren niet meer blokkeren. Dat heeft een federale rechter in New York woensdag bepaald. Volgens rechter Naomi Reice Buchwald schendt de president de Grondwet als hij twitteraars weert van het @realDonaldTrump-account, dat een officieel overheidsaccount is, en hen op die manier uitsluit van het publieke debat. De zaak was aangespannen door zeven door Trump geblokkeerde twitteraars, ondersteund door een instituut van Columbia University dat zich inzet voor de bescherming van het eerste amendement van de Amerikaanse Grondwet, dat de vrijheid van meningsuiting garandeert. Het Amerikaanse ministerie van Justitie legt zich niet neer bij het oordeel en zegt „vervolgstappen te overwegen”. (Reuters)