Overname

Online-videobedrijf Zoomin.TV geheel in Zweedse handen

Het Nederlandse videobedrijf Zoomin.TV is geheel overgenomen door grootaandeelhouder MTG. Het Zweedse mediabedrijf nam in 2015 bij het kopen van een meerderheidsbelang al een optie op een volledige overname. MTG betaalt 6,2 miljoen euro aan oprichters en directieleden Jan Riemens en Bram Bloemberg voor het resterende belang van 49 procent. Daarnaast wordt een schuld van 11,3 miljoen euro aan de investeringsmaatschappij Adversa van onder andere Riemens en Bloemberg afgelost. De overnamesom is fors lager dan het bedrag dat MTG in 2015 betaalde voor zijn meerderheidsbelang. Zoomin werd toen op 88 miljoen euro gewaardeerd. Het bedrijf produceert en distribueert korte onlinefilmpjes, vooral voor jonge kijkers in verschillende landen. Riemens en Bloemberg zijn per direct teruggetreden. (ANP)