D66-plan

Eindhovense coalitie wijst plan verhuizing Van Gogh Museum af

Het door de Eindhovense D66 geopperde plan om het Van Gogh Museum in Amsterdam naar de Brabantse stad te halen is in de kiem gesmoord. Zowel de nieuwe coalitie in Eindhoven (VVD, GroenLinks, PvdA en CDA) als museumdirecteur van het Van Gogh Axel Rüger wijst het voorstel af. Volgens de Eindhovense D66 zou de verhuizing een middel zijn om de toeristendrukte in Amsterdam in te dammen, en tegelijkertijd meer toeristen naar Brabant te lokken. De nieuwe coalitie ziet een verhuizing vanwege „alle financiële perikelen” niet zitten, meldt het Eindhovens Dagblad. Ook Axel Rüger ziet het niet gebeuren: „Het is vanaf het begin af aan de bedoeling geweest van de oprichters, de Vincent van Gogh Stichting en de Staat der Nederlanden, om het Van Gogh Museum te vestigen aan het Museumplein in Amsterdam.” (NRC)