Banenverlies

‘Deutsche Bank wil tot eentiende van haar personeel kwijt’

Deutsche Bank overweegt om tot zo'n 10.000 banen te schrappen, oftewel ongeveer eentiende van zijn totale personeelsbestand. Dat melden The Wall Street Journal en persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Het was al bekend dat de grootste bank van Duitsland flink het mes gaat zetten in zijn organisatie, maar concrete aantallen over arbeidsplaatsen had het financiële concern nog niet gegeven. Volgens de bronnen zou er binnen Deutsche Bank nog veel discussie zijn over de manier waarop de kosten het beste omlaag kunnen.

Deutsche Bank kampt nu al een tijdje met problemen bij zijn tak voor zakenbankieren. Om orde op zaken te stellen, wil de onlangs aangetreden bestuursvoorzitter Christian Sewing stevig het roer omgooien. (ANP)