volleybal

Nederland is België maar net de baas in Nations League

Het Nederlands vrouwenteam won dinsdag ook de vierde wedstrijd in de Nations League. Tegen België ging dat niet eenvoudig. Oranje kreeg in het Japanse Toyota in de vierde set een wedstrijdpunt tegen, maar won alsnog met 3-2 (21-25, 25-19, 23-25, 31-29 en15-10). Nederland won in de nieuwe competitie vorige week al drie keer in Jekaterinenburg, van Argentinië, Thailand en Rusland. In Japan speelt Oranje nog tegen de Verenigde Staten en het gastland. De zege op België was voor een groot deel te danken aan Anne Buijs. De passer/loper redde Oranje op belangrijke momenten. Nadat de vierde set moeizaam werd gewonnen, was het verzet van België gebroken. Aan de hand van de serverende Balkestein-Grothues en Buijs aan het net, bouwde Oranje een voorsprong op en werd het niet meer spannend. (ANP)