Voetbal

Sparta neemt na degradatie afscheid van vijftien spelers

Sparta Rotterdam speelt straks in de Jupiler League in een volledig andere samenstelling dan het afgelopen seizoen in de eredivisie. De club liet dinsdag weten van maar liefst vijftien spelers afscheid te nemen. Sparta gaat niet verder met Leonard Nienhuis, Sander Fischer, Ryan Sanusi, Paco van Moorsel, Loris Brogno en Nick Proschwitz. Verder keren de ‘huurlingen’ Robert Mühren, Dabney Dos Santos, Miquel Nelom en Fred Friday niet terug. Om uiteenlopende redenen haakten Craig Goodwin, Jannik Huth, Soufyan Ahannach en Michiel Kramer al eerder af. Michel Breuer stopt en begint als trainer in de jeugdopleiding bij de club. Sparta degradeerde het afgelopen weekeinde na verlies tegen Emmen in play-offs om promotie/degradatie. Het was de derde keer dat Sparta naar de eerste divisie afdaalt. (ANP)