voetbal

FIFA stopt met dopingonderzoek Russische WK-ploeg

De wereldvoetbalbond FIFA heeft het onderzoek naar doping bij alle spelers uit de voorlopige WK-selectie van Rusland zonder verdere maatregelen gesloten. Volgens de FIFA is er onvoldoende bewijs dat Russische internationals de dopingregels hebben geschonden. Het werldantidopingbureau WADA is akkoord gegaan met de beslissing deze zaak te laten rusten. Het onderzoek naar andere Russische voetballers die niet tot de voorlopige WK-selectie behoren, loopt nog. De Canadese dopingonderzoeker Richard McLaren onthulde in 2016 een systematisch dopingnetwerk in de Russische topsport, dat door de staat werd ondersteund. In het rapport kwamen de namen voor van liefst 154 voetballers. De FIFA liet in februari weten dat monsters van de betreffende spelers opnieuw op doping zouden worden gecontroleerd. (ANP)