Thuiszorgbedrijf Vérian Care & Clean failliet verklaard

Vorige week kreeg het bedrijf al uitstel van betaling. Bij Vérian Care & Clean zijn zo’n 1.200 mensen werkzaam.

Beeld ter illustratie.
Beeld ter illustratie. Foto Roos Koole/ANP

Het Gelderse thuiszorgbedrijf Vérian Care & Clean is woensdag door de rechtbank failliet verklaard. Dat schrijven Omroep Gelderland en De Stentor. Bij de thuiszorgorganisatie werken 1.200 mensen.

De werknemers is beloofd dat hun salaris en vakantiegeld voorlopig wordt uitbetaald, al dan niet met een vertraging. Volgens vakbond FNV zal de de zorg voor de patiënten van Vérian Care & Clean doorgaan. Op wat voor manier, is onbekend. Donderdag komt Vérian met een uitgebreidere verklaring.

Grote zorginstellingen breken als rietjes af. Heeft de huishoudelijke hulp nog toekomst?

Het ging al jaren slecht met Vérian. De afgelopen jaren kwam het bedrijf meerdere malen in het nieuws door massaontslagen en forse loonsverlagingen. De onvrede leidde zelfs tot een dagenlange bezetting van het gemeentehuis van Apeldoorn. Volgens demonstranten besteedt de gemeente te weinig geld aan huishoudelijke hulp.

Vorige week kreeg het bedrijf uitstel van betaling. Volgens Omroep Gelderland wil de overkoepelende Stichting Vérian dat de thuiszorgtak een doorstart maakt binnen het eigen concern. Volgens De Stentor zorgde Vérian Care & Clean voor een kwart van de totale omzet van de stichting.