Voetbalrechten

Champions League blijft te zien op Talpa’s Veronica

Talpa Network van John de Mol heeft de uitzendrechten van de Champions League voor de komende drie jaar gekocht. Het belangrijkste Europese voetbaltoernooi blijft zo te zien op Veronica, eigendom van Talpa. Veronica zond het toernooi de afgelopen twee jaar ook al uit. Daarvoor was het twee jaar lang te zien op SBS 6 (ook Talpa), en daarvoor bij de NOS.

Hoeveel is betaald voor de rechten, is niet bekendgemaakt. De laatste jaren nemen de kijkcijfers van de Champions League af. Een reden is mogelijk dat Nederlandse clubs zich niet altijd plaatsen.

De uitzendrechten voor de Europa League blijven vermoedelijk bij RTL. Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp stapten vorige maand over van RTL naar Talpa. Het Voetbal Inside-drietal gaat een vergelijkbaar programma presenteren. (NRC)