Reissmicrofoon

Presentator Tineke de Nooij wint radio-oeuvreprijs

Tineke de Nooij heeft een Ere-Zilveren Reissmicrofoon gewonnen. De prestigieuze radio-oeuvreprijs wordt sinds de eerste uitreiking van de Zilveren Reissmicrofoon slechts sporadisch uitgereikt.

Volgens de jury van de Zilveren Reissmicrofoon verdient MAX-presentator De Nooij de prijs, onder meer omdat zij „op een volkomen vanzelfsprekende manier met het medium radio omgaat” en „presenteert met power”. Eerder werd de Ere-Zilveren Reissmicrofoon toegekend aan onder anderen Ischa Meijer, het Metropole Orkest, Clairy Polak en Met het oog op morgen.

Op 21 juni wordt de prijs officieel aan De Nooij uitgereikt. Dit gebeurt samen met de radio- en tv-prijzen de Zilveren Reissmicrofoon, Zilveren Nipkowschijf en Ere-Zilveren Nipkowschijf. Die laatste onderscheiding gaat naar André van Duin. (ANP)