Ouderenpartij

Ex-50Plus-voorzitter Zoetelief trekt zich terug na interne kritiek

Jan Zoetelief heeft zich teruggetrokken als kandidaat-voorzitter van 50Plus. Dat heeft hij per brief gemeld aan zijn partij. Volgens Zoetelief is hij „op een wijze waar de honden geen brood van lusten” intern bekritiseerd. Hij trad na ruzies binnen de partijtop vorige week af, net als bijna alle andere bestuursleden van 50Plus. Een maand eerder waren de politiek leiders van de partij, Henk Krol (fractievoorzitter Tweede Kamer) en Jan Nagel (oprichter en fractievoorzitter Eerste Kamer), Zoetelief publiekelijk afgevallen. Zij brachten naar buiten dat ze niet hem, maar ex-VVD’er Geert Dales als voorzitter willen. Zoetelief (61), die nog geen jaar in functie was, werd onder meer verweten te autoritair te zijn. Aanstaande zaterdag kiezen de leden van 50Plus een nieuw bestuur. Naast Dales zijn er nog twee kandidaten. (NRC)