Hockey

Europa Cup voor Bossche vrouwen, Amsterdam vierde

De hockeysters van Den Bosch hebben voor het derde jaar op rij en voor de zesde keer in totaal, de EuroHockey Club Cup (ECCC) gewonnen. De regerend Nederlands kampioen was net als vorig jaar in de finale met 2-1 te sterk voor UHC Hamburg uit Duitsland. Frédérique Matla was met een doelpunt en assist uitblinkster bij Den Bosch.

De 21-jarige international opende in de finale aan het einde van het derde kwart de score. Katharina Frank trok de stand in het laatste kwart weer gelijk. De finale leek af te stevenen op shoot-outs, tot Matla twee minuten voor het einde – na een fraaie slalom door de Duitse defensie – de bal breed legde op Pleun van der Plas, die de winnende treffer maakte.

Den Bosch stond voor de twintigste keer op rij in de finale van het Europese bekertoernooi, dat tot 2010 de Europa Cup 1 heette. Slechts vier keer verloren de Brabantse hockeysters de eindstrijd. Sinds 2000 is de Europese titel in bezit van een Nederlandse club. Laren (2012), Amsterdam (2014) en SCHC (2015) wisten de hegemonie van Den Bosch te doorbreken.

Amsterdam, dat in de halve finales via shoot-outs had verloren van UHC Hamburg, greep ook naast het brons. De hockeysters uit de hoofdstad verloren de wedstrijd om de derde plaats met 2-1 van Club Campo de Madrid. (ANP)