Afscheid Iniesta en Torres opgesierd met de mooiste goals

Twee grootheden namen dit weekend afscheid in Spanje en hun duels leverden mooi materiaal op.

Memphis Depay sloot dit weekend een geweldige tweede seizoenshelft af met een hattrick, waarvan dit de slimste goal was. De man eindigt het Ligue 1-seizoen met 19 goals en 13 assists. Verder was het rustig met de Nederlanders over de grens, al liet oud-Ajacied Danny Hoesen alweer zijn 6de goal in 11 duels optekenen in de Major League.

3. Samuel Armenteros (PORTLAND TIMBERS v Los Angeles FC 2-1)

Een oude bekende op nummer 3. Samuel Armenteros, ooit de held van Almelo maar ook voormalig drager van de shirts van Feyenoord en Anderlecht, is inmiddels neergestreken in de Major League Soccer. Moet nog 28 jaar worden en toch al een roemruchte loopbaan achter de rug, zeker nu een volgend buitenlands avontuur bij het Italiaanse Benevento hem dus in Portland heeft gebracht. Voetballen kan hij nog steeds:

2. Philippe Coutinho (FC BARCELONA v Real Sociedad 1-0)

Het was het laatste duel van Andres Iniesta als Barça-speler in Nou Camp en daarbij paste alleen maar een geweldige publiekswissel. Dat was dan ook direct wel zo’n beetje het hoogtepunt van de wedstrijd, die verder nog herinnerd zal worden om de aardige goal van Coutinho:

1. Ruben Jimenez Pena (Atletico Madrid v EIBAR 2-2)

En ook in Madrid werd afscheid genomen. Fernando Torres neemt na twee perioden afscheid bij zijn jeugdclub Atletico. El Niño deed dat door te scoren, maar kon daarmee niet voorkomen dat zijn cluppie een fraaie gelijkmaker moest incasseren: