Slachtoffer schietincident Den Haag vermoedelijk dood door zelfdoding

Twee verdachten die in de woning waar het incident plaatsvond werden aangehouden, zijn vrijgelaten. Dat laat de politie maandag weten.

Foto iStock

Bij het schietincident zondagavond in Den Haag waarbij een 56-jarige man overleed, is vermoedelijk sprake van zelfdoding. Twee aangehouden verdachten, een 52-jarige man en 47-jarige vrouw die net als het slachtoffer uit Den Haag komen, zijn naar huis gestuurd.

De politie kreeg zondagavond rond 20.50 uur een melding van de schietpartij aan de Mijtensstraat aan de rand van de Schilderswijk, waar de man ernstig gewond werd aangetroffen. Hij werd direct naar het ziekenhuis overgebracht waar hij later overleed. Het is niet duidelijk of het gaat om de bewoner van de woning. De twee verdachten, aangehouden in de woning waar het schietincident zich afspeelde, werden voor “nader onderzoek naar hun mogelijke betrokkenheid bij het incident” meegenomen naar het bureau, aldus de politie.

In de woning is sporenonderzoek gedaan. Maandag volgde een buurtonderzoek om verder vast te stellen wat zich heeft afgespeeld. Aan het einde van de middag liet de politie weten dat de man vermoedleijk door zelfdoding om het leven is gekomen. Op last van de officier van justitie zijn de twee verdachten op vrije voeten gesteld.

Praten over zelfdoding kan bij hulp- en preventielijn ‘Zelfmoord? Praat erover’. Telefoonnummer 0900-0113 of www.113.nl.