Yates loopt na derde ritzege verder uit op Dumoulin

Yates won de vijftiende etappe in de Giro en loopt verder uit op Tom Dumoulin. Het verschil tussen de twee is ruim twee minuten.

Simon Yates won zijn derde ritzege in de ronde van Italië.
Simon Yates won zijn derde ritzege in de ronde van Italië. Foto Daniel Dal Zennaro/EPA

Simon Yates heeft zondag de vijftiende etappe in de Giro d’Italia gewonnen. Het is dit jaar zijn derde ritzege in de Giro. Yates liet Miguel Angel Lopez en Tom Dumoulin achter zich.

Twitter avatar giroditalia Giro d’Italia What a victory for the Maglia Rosa! | Che vittoria per la Maglia Rosa! #Giro #Giro101 https://t.co/ZgncAU4Ed2

Het was een zware rit van Tolmezzo naar Sappada met vier steile beklimmingen. Dumoulin eindigde als derde en moest 42 seconden inleveren. Met de zege loopt Yates verder uit op Dumoulin, die in het algemeen klassement op de tweede plek staat. Het verschil tussen de twee is nu ruim twee minuten. Tegen persbureau ANP zei Dumoulin na afloop: “Ik ben helemaal naar de kloten. Ik denk nu alleen aan de rustdag.”

Lees meer over de dominantie van Yates: Wat Simon Yates doet is ‘echt niet normaal’

Het verschil met Chris Froome, die zaterdag nog de rit won, is uitgelopen naar 4.52. Hij staat op de zevende plek in het algemeen klassement. Maandag houden de renners rust. Dinsdag wordt een individuele tijdrit gereden van 34 kilometer.