Werkonderbreking

Acties voor ambtenaren-cao beginnen dinsdag in Arnhem

Zo’n driehonderd medewerkers van de Belastingdienst, de fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst FIOD en de douane leggen dinsdagochtend het werk neer. Daarmee wordt invulling gegeven aan de eerste acties die vier vakbonden voor overheidspersoneel eerder deze week aankondigden. Vakbonden willen een loonsverhoging van 3,5 procent voor landelijke ambtenaren. Het kabinet vindt die eis te hoog, maar minister Kajsa Ollongren (D66) van Binnenlandse Zaken kwam nog niet met een tegenvoorstel. De cao voor 118.000 landelijke ambtenaren bij onder meer ministeries, Rijkswaterstaat en de Belastingdienst liep tot eind 2017. In februari liepen de onderhandelingen over nieuwe arbeidsvoorwaarden vast. De komende tijd volgen meer acties. (NRC)