Rookverbod

Horeca wil meer tijd om rookverbod in te voeren

Horeca-ondernemers moeten langer de tijd krijgen om zich voor te bereiden op een verbod op rookruimtes dat over twee jaar moet ingaan. Dat bepleit branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN), die hierover in gesprek wil met staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Christen-Unie). KHN wil dat bedrijven een ‘fatsoenlijke’ periode krijgen om investeringen in rookruimtes terug te verdienen. Zo niet, dan moeten zij financieel gecompenseerd worden, vindt KHN. Op basis van een onderzoek onder leden schat de branche-organisatie dat de gemiddelde investering in een rookruimte 12.500 euro bedroeg. Staatssecretaris Blokhuis reageerde met zijn besluit in april op een oordeel van het gerechtshof in Den Haag eerder dit jaar. (NRC)